Ukeavisenledelse.no har en interessant nyhet i dag: Finanskrisen viser at den økonomiske globaliseringen er nær ved å stanse opp, sier arrangørene av Verdens sosiale forum som nettopop har avsluttet sitt årlige gigantmøte avholdt i Brasil med over 100.000 deltagere (les aktivister). Her skal fem presidenter fra land i latinamerika ha deltatt.

Dette er verdens største konferanse for venstreradikale, men ikke alle var fornøyde. – Det var mye forvirring og sammenblanding av mål og midler, mener en belgisk deltager. – Jeg tror budskapet herfra vil ha betydelig gjenklang, men vi kom så visst ikke med noen konkrete alternativer til det de gjør i Davos, sier 21-åringen Caetano Filho som sitter i bar overkropp og ruller en marihuanasigarett mens han intervjues av det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Verdens sosiale forum er ment å være en konkurrent til det økonomiske forumet i Davos, og er også kjent som anti-globaliseringsbevegelsen. Da er det lett å skjønn hvorfor de er frikoblet fra virkeligheten. Og det kan ikke bare skyldes marihuana.

Mer om dette forumet på Wikipedia og deres egne nettsider.