Sist uke hadde jeg gleden – og æren – av å åpne konferansen Tag-IT 2017 i Tromsø. Den arrangeres av IT-ForumTroms og er en konferanse for både de som lager og bruker teknologi. Det er fjerde året den arrangeres, og den oppnår stadig høyere antall deltagere. I år virket konferansesalen på Scandic Ishavshotell i Tromsø å være nokså full, så det må ha vært minst et par hunder personer der.

Dette skriver konferansen om seg selv på sine nettsider:

“Tag-IT arrangeres av IT-ForumTroms og det er en konferanse for deg som lager og bruker teknologi. Her vil du få faglig påfyll om fremtidens teknologi og kommunikasjonstrender, og du vil også få vite mer om hva som skjer innenfor forskning og innovasjon i nord.

Tag-IT er et internasjonalt og viktig møtepunkt for teknologi, kommunikasjon og nyskaping i nord. Hit kommer engasjerte mennesker for å dele kunnskap og ideer, og for å knytte verdifulle kontakter. Konferansen er laget både for deg som bruker og lager teknologi. Her er det mye påfyll å hente for så vel ledere, utviklere, designere og kommunikatører, markedsførere som gründere og studenter.”

Jeg var invitert til å åpne denne viktige og voksende konferansen i Nord-Norge som styreleder i Den Norske Dataforening (blogginnlegg her) og som nyansatt direktør for cybersikkerhet i KPMG (blogginnlegg her). Det er en tillitserklæring å bli spurt og en glede å gjennomføre. Det er jo mye fake news for tiden, så la meg vise et utsnitt av programmet – for å bevise at jeg var der:

Etter å ha ønsket velkommen og fortalt litt om konferansen, sa jeg noen ord om DND sett fra hovedstyret som jeg leder – og hvordan Tag-IT og DND kan finne gode samarbeidsformer i fremtiden. Deretter noe om Invenia (som jeg har ledet inntil nylig) og min nye stilling i KPMG.

Førstemann på scenen etter min åpning var Erik Solheim fra NRK Beta med et forrykende og interessant innlegg med tittelen “Geekorama: Trender, dingser og inspirasjon fra teknologiens verden”. Han avsluttet med å fly en egenutviklet drone rund omkring i konferansesalen – før han tok en tur ut i restauranten og til resepsjonen hvor han skremte vannet av uvitende ansatte som plutselig så en liten drone foran seg. Og hele ferdien ble vist live på storskjermen i salen. Fornøyelig.

Resten av programmet kan leses på konferansens nettsider her. Det virker som om de ikke lagrer hvert konferanseår, noe som betyr at årets program blir borte når neste års konferanse publiseres. Så løp og les nå. Konferansen har naturligvis også egne Facebook-sider her, og konferansier var den lett humoristiske Roy-Arne Johannessen fra Lunheim standupforening.

Stay tuned for Tag-IT 2018.

Et (litt mørkt) bilde av åpningen og min omtale av DND (foto: Vilhelm Hoel).