Min situasjon og travle jobb tillater ikke at jeg anskaffer kjæledyr. Verken hund, katt eller undulat – eller skorpioner, slanger eller andre nymotens dyr. Men ei lita and kunne jeg ikke si nei til her om dagen; ei søt og gul and med navnet “GakkGakk”. Nå er jeg ikke den eneste som har kjøpt ei slik and – for det finnes mange flere. Faktisk så mange at de har fått hvert sitt nummer. Min er “0069”.

Årsaken til at jeg – på tross av mine prinsipper – har anskaffet meg ei slik and er at den krever lite mat, tilsyn og oppfølging. Faktisk ingenting. Og den har et meget kort liv; kun én enslig dag den 16. juni. Torsdag skal den altså leve sitt korte liv som en slags “døgnand”.

For torsdag arrangerer nemlig Kirkens Bymisjon i Tromsø “GakkGakk Racet 2011” med 1.500 spinnville ender som skal konkurrere om å komme først i mål etter en vill ferd ned Tromsdalselva. Og jeg håper virkelig at 0069 vinner racet, så jeg ber alle gode krefter hjelpe den. Men ennå mer ber jeg om utsolgte ender, mye publikum og god omtale for Bymisjonen i Tromsø. De gjør en fantastisk jobb som del av Kirkens Bymisjon i Norge.

Klikk for info om racetHvor blir det så av 0069 etter torsdagens dyst? Vel, den dør ikke – den er av plast – så den kan brukes om igjen til neste år. Og da skal jeg sørge for å få samme and: Min kjære 0069. Du kan for øvrig lese mer om dette elleville (eller skal vi si elveville) racet her.  Og det er mulig det er noen få ender igjen slik at du kan sikre deg ei ekte “raceand”.

Go, go, go!