Jeg er ikke tilhenger av å slå opp at Facebook gjør ditt, eller Facebook er større enn datt; men denne nyheten fra NRK Nordland var litt spesiell. Ikke fordi at andre ikke har prøvd, men det ser ut som om de i følge nyheten virkelig prøver. Prøver å snu den negative trenden som Nusfjord er utsatt for, og som tusenvis av andre små bygder lider av, nemlig fraflytting og en fremtid som nærmest er historie. Nusfjord ligger helt ute i havgapet i Lofoten sin et av de minste og eldste fiskeværene i Norge, og bygda er mer enn 1000 år gammel med kun 26 (!) innbyggere. I sommersesongen har fiskeværet over 40.000 besøkende!

Men flott natur er ikke nok å hindre fraflytting, og da tyr de til sosiale medier. De har derfor tatt i bruk Facebook og Twitter. Antallet som er fan på Facebook og følgere på Twitter er i skrivende stund hhv. 1.117 og 33. Det gjør at bildet falmer litt fordi de bør klare å drive opp dette antallet for å skape mer kraft gjennom slike medier. Nå skal det sies at de ser ut til å ha staret i januar/februar, og de virker å være ganske aktive så langt. Og med kun 26 innbyggere må jo dette være en av de mest aktive bygdene i Norge på sosiale medier – relativt sett. 

Her er for øvrig bioen deres på Twitter: “Helt ytterst i havgapet ligger Nusfjord med sine 26 innbyggere. Vi er et av norges eldste fiskevær. Vikingene sloss og spiste torsk her, lenge før Twitter”. Godt sagt! Slik skal en god Twitter-bio være. De har for tiden også en idékonkurranse gående her, og de skal visstnok ha fått inn mange gode forslag.

Så nyt flotte naturbilder og se litt nærmere på hva de melder – for de prøver i alle fall med informasjon, bilder, konkurranser og annet stoff. Jeg tillater meg å legge ut et fint bilde fra Facebook-siden deres. Naturen har de i alle fall på sin side.

Nå har de forresten 1.118 og 34 som følger dem. :-)