I november 2008 passerte Twitter 1 milliard tweets i følge Mashable. Knappe året senere, 19. oktober i fjor, meldte de at Twitter hadde passert 5 milliarder tweets. Det er imponerende. Men det er egentlig ingenting mot det som skjedde i går; da passerte Twitter 10 milliarder tweets i følge TechCrunch og ca. 2 millioner andre treff som jeg fikk når jeg nå søkte på Google med ordene “twitter 10 billion tweets”. Det sies forresten at Robin Sloan som hadde tweet # 5.000.000.000 fikk jobb i Twitter etterpå (hvor han nå jobber i følge hans Twitter-bio).

Hvor mange tweets er lagt ut i skrivende stund? Her er svaret:

image

Av disse står jeg for 2.863 tweets + 1 når jeg legger ut en tweet om dette blogginnlegget om litt. Men mye viktigere; her er tweet # 9.999.999.999. Den som la ut neste tweet kunne fått global Twitter-heltestatus, men uheldigvis hadde den personen beskyttet sin konto som vist her. Skulle gjerne vært meg, men sjansene var mye dårligere enn å vinne i lotto.

Det må nevnes at tjenesten GigaTweet ikke teller eksakt  antall tweets, men kun beregne det ut fra visse variabler. Den er imidlertid retningsgivende, og bildet ovenfor antyder at antall tweets vil være doblet om 199 dager. Så twitre i vei, folkens!

Unyttig kunnskap? Ikke for oss som bruker Twitter og er opptatt av fenomenet sosiale medier. :-)