Manglende besluttsomhet på starten av dagen gjorde at muligheten for en lengre påskeutflukt rant ut i snøen utover ettermiddagen. For å bøte på den dårlige samvittigheten tok jeg derfor skiene fatt og gikk en treningstur på mine Fischer racingpinner i skiløypa som strekker seg langs Tromsøya. Jeg gikke hele løypa til ære for mine lesere slik at det er mulig å se hvor den går på kartet nedenfor.

Kart over TromsøyaDenne flotte løypa går fra “Bak-Olsen” i sør til Nordspissen som er helt nord på øya (naturlig nok). Det er en lysløpe som også kan brukes på mørke høst- eller vinterkvelder, men i dag var det lyst – selv om jeg ikke kom meg ut før ca. kl 17 (ja, jeg har justert for sommertid). Dugnadsarbeid har gjort at løypa i år går litt lengre sør enn “Bak-Olsen” som skiltet nedenfor viser; nå går den til Fagereng.

Jeg startet ved Prestvannet (jfr. nåla på kartet) og gikk til Nordspissen, så tilbake samme ruta og videre til løypeslutt ved Fagereng. Deretter retur til startpunktet før jeg jogget hjem som kartet nedenfor viser. Jeg bor heldigvis bare 2-3 minutter unna løypa, så jeg kom meg hjem uten at stilen brøt helt sammen.

Nedenfor er et nokså uklart bilde tatt rett før Nordspissen sørvest mot Sandnessundbrua fra Tromsøya over til Kvaløysletta og til høyre litt løypeinformasjon på Charlottenlund som er den mest populære utfartsplassen langs løypa (hvis du fulgte med i mattetimene på skolen ser du omtrentlig hvor det er på kartet). Når det er bart, er det flott å jogge eller sykle denne løypa – slik jeg omtalte i et innlegg fra i fjor høst.

Klikk for større bilde Forhåpentligvis ikke den siste påsketuren – for det er jo meldt godt vær som jeg skrev et lite blogginnlegg om i går.