imageDet er ikke til å unngå. Ikke lett å se bort fra. Heller ikke overse. For OL i London er overalt nå, i alle kanaler – både de analoge og digitale. NRK alene kjører OL i ni kanaler; to på TV og ni på nettet. Og sosiale medier flyter over av OL-stoff. Og fekteren Bartosz Piasecki (Norges nye Zorro) satte fyr på Norge for et par dager siden med sin svært så overraskende fektefinale og sølvmedalje. Så nå bør fekting bli den nye folkeidretten i Norge. Ski er liksom ut.

I alt dette oppstyret er det ikke til å unngå at jeg må skrive et lite blogginnlegg. Ikke det at verden trenger nok et blogginnlegg om OL – for det flyter som nevnt over i alle kanaler. Men jeg ramlet over en interessant infografikk som på en lettfattelig måte oppsummerer OL i London. Så hvis du ikke vet noe om det, er det noe å lære her. Vet du mye, er det en fin figur om ikke annet. Infografikken gir deg de fem W’ene for OL i London:

What – Why – Who – When – Where

Det tar deg bare et par minutter å scrolle gjennom grafikken. Og ikke nok med det – som torgselgerne sier det – har jeg også lagt ved en annen infografikk som sier noe om de økonomiske forholdene ved sommer-OL siden 1996 i Atlanta. Det er nok mer ukjent for de fleste. Og hvis du ikke har fått nok infografikk om OL i London, kan du bare google etter “infographichs london olympics” eller noe sikt, så kommer det opp figurer i bøtter og spann.

Jeg liker idrett, og har holdt mye på med det selv. Men jeg er heldigvis ingen TV-slave, så det blir med oppsummeringer i sosiale medier og på TV for meg. Og OL blir nok det samme selv etter dette blogginnlegget, men nå er det uansett skrevet og publisert.

Som nevnt, her er en “bonusgrafikk” som viser de økonomiske kostnadene og virkningene av et sommer-OL. Det står ikke helt bra til over alt. Kildeartikkelen sier det slik:

“Evidence from previous Olympic games suggest that there are substantial immediate benefits for the host cities at many level, mainly in infrastructure; however, it seems that there is no guarantee that the event will generate a profit for the host, and in some cases the long-term effect in the economy can be not only negligible, but even detrimental.”

Du finner de offisielle OL-sidene her. Og NRK sin brede dekning finner du her. Og hvis OL ikke interesserer deg, kan du jo f.eks. se hva mitt selskap Invenia jobber med for tiden; dvs. produktet Ensafer for kryptering av sensitiv informasjon på Internett. Men jeg må være ærlig å si at en fengende OL-finale nesten er like spennende. Men bare nesten.

God OL-fornøyelse!