Datasikkerhet er i skuddet for tiden, både nasjonalt og internasjonalt. Media skriver over seg om mer eller mindre spektakulære dataangrep og -skandaler. Sist ut var Dagens Næringsliv som på forsiden av papiravisen skrev: “Facebook kan se meldingene dine” – noe jeg blogget om her. For to dager siden hadde flere media som Aftenposten, NRKTV2 og Nordlys oppslag om at Norsk Polarinstitutt i Tromsø har vært utsatt for digital spionasje. Dette kom frem etter at PST la frem “Trusselvurdering 2015” for to dager siden. Så det er ikke rart at NRK Troms fulgte opp med et innslag om datasikkerhet; og da om mobilsikkerhet for folk flest; ikke bare for bedrifer og myndigheter.

Jeg ble derfor intervjuet på direkten i dag i NRK Troms sin ettermiddagssending kalt “Nordpå!”, og du kan høre det ved å klikke på bildet nedenfor. Det er ca. 4 minutter og er myntet på “hvermansen” sitt forhold til datasikkerhet. Innslaget heter “Ubevisste om datasikkerhet på mobiltelefone”.

NRK Troms Nordpå

Som jeg spurt om til slutt i intervjuet, har mitt selskap Invenia AS nylig lansert Ensafer Messenger for sikre meldinger på smarttelefoner. Det finner du her.

Oppdatering 26.04.15: Intervjuet er ikke lenger tilgjengelig hos NRK.