Jeg satt nærmest i mine egne tanker og surret litt rundt på nettet i går, og vane tro var jeg innom Twitter for å se siste nytt, følge med og sjekke mulig interaksjon. Og der så jeg følgende tweet:

Anne Worsøe

Jeg kjenner Anne, og hun er den eminente lederen for Innovation Norway i San Francisco & Silicon Valley. For jeg var så heldig å få delta på deres TINC-program i mai-juni i år med mitt selskap Invenia og vår nettbaserte krypteringstjeneste Ensafer. Vil du vite mer om hvordan det gikk, har jeg tidligere blogget om det her. Og når hun skrev om et lite oppstartsselskap i Tromsø, fanget det interessen min. Så jeg klikket på lenken i tweeten, og vuala så kom jeg inn på følgende blogg:

Innovasjonsbloggen

Det er betimelig å si at jeg ble overrasket. Gledelig overrasket. Ikke det at jeg ikke trodde Anne Worsøe kunne skrive dette, for hun er meget kompetent og skrivefør. Men det å bli gitt en sånn ære å bli tildelt et blogginnlegg på Innovasjon Norge sin “Innovasjonsbloggen”, er gledelig og overraskende.

Jeg skal ikke gjenta alt det som står i teksten hennes, men vil bare si at innlegget starter slik: “Datasikkerhet er blitt et globalt problem. Men med problemer følger også muligheter. Dette er historien om et norsk selskap som leverer krypteringsløsninger som verden etterspør.” Godt sagt. Videre står det:

“2. oktober 2012 lanserte CEO Terje Wold teknologien Ensafer fra scenen på DEMO Conference i Silicon Valley. I salen satt 1000 tilhørere, blant dem representanter fra store konserner, investeringsmiljøer og internasjonal presse. I de påfølgende dagene ble Tromsø-selskapet fremhevet i 200 artikler, herunder i FT.com og NY Times. Betydelige internasjonale selskaper tok kontakt. Kan virkelig et lite norsk teknologiselskap gjøre digital dokumenthåndtering sikker og samtidig enkel?”

Dette er historien om hvordan et lite IT-selskap fra Tromsø ble invitert inn til de store spillerne i verden, skriver hun videre. Og hvis du vil lese mer om den historien, kan du lese resten av blogginnlegget hennes her. Og jeg kan legge til at jeg i oktober presenterte vår nye tjeneste for å kryptere Dropbox på verdens viktigste konferanse for å lansere ny teknolog; dvs. The DEMO Conference. Det har jeg blogget om her hvis du vil vite mer om det.

Jeg reiser forresten tilbake til Palo Alto i Silicon Valley den 24. november. Spennende dager. Spennende tider. Utrolige muligheter. Spesielt i USA for vår del.

God helg!