I dag kom nyheten mange hadde ventet på: Tromsø ble tildelt Sjakk-OL i 2014!

Avgjørelsen falt på den internasjonale sjakk-kongressen i verdenssjakkforbundet FIDE som blir avholdt samtidig som årets Sjakk-OL i Khanty-Mansiysk i Sibir. Dette stod å lese på nettsidene til Nordlys umiddelbart etterpå:

Klikk for nettartikkel

Også avisa iTromsø og andre lokale medier og nettsider i Norge formidlet den gode nyheten. Jeg var derfor spent nå jeg benket meg foran TV2-nyhetene samme kveld. Og der sa de…ingenting. Heller ikke i TV2-sporten etter nyhetene. Trøsten var at vår kjære statskanal NRK ville formidle dette ut over det ganske land. Nei…heller ikke der noe i Dagsrevyen kl. 19. Men vent, som siste setning i NRK Sport etter nyhetene ble det nevnt. Så flott! I Kveldsnytt sa de derimot ingenting, men valgte i stedet å sende et langt innslag om et lokalt motbakkeløp i Oslo. Det skjønner jeg godt så sliten som deltagerne var når de kom i mål på toppen av den lange bakken. NRK la imidlertid nyheten ut på sine regionale sider Nordnytt:

Klikk for nettartikkel

Heller ikke riksavisenes nettsider hadde dette som hovedoppslag utover dagen. Det kan man jo skjønne når viktigere nyheter presser på; f.eks. hos Dagbladet som viet forsideplass til Aylar sin dårlige form før dansegreieneTV2. Jeg håper jo det gikk bra med Aylar, noe du kan følge med på bloggen hennes.

Det må nevnes at VG og Aftenposten hadde fine artikler om Sjakk-OL i Tromsø selv om det ikke nådde forsidene i særlig grad. Og Dagbladet nevnte det tross alt i en liten artikkel på sine nettsider – selv om Aylar følte seg kvalm og dårlig. Rett skal være rett.

Nettsidene til Tromsø 2014 finnes her med mye god info. Velkommen til Tromsø i august 2014! :-)