I går var det en historisk dag for Finnfjord AS stod det å lese på Folkebladet.no i dag: Da la statsminister Jens Stolenberg ned grunnsteinen for det nye og spennende energigjenvinningsanlegget som Finnfjord AS skal bygge på deres industrianlegg i Lenvik kommune. Hvis du ikke vet hva de gjør, kan jeg beskrive det med deres ord:

Finnfjord er en av Europas ledende produsenter av ferrosilisium (FeSi). Ferrosilisium er en forutsetning for produksjonen av stål og forskjellige stålprodukter. Vi leverer også silika, som er et verdifullt stoff i moderne betongteknologi. Finnfjord ble grunnlagt i 1983, men historien til smelteverket går tilbake til 1960 da byggingen av daværende Fesil Nord startet.

Prosjektet har fått mye medieoppmerksomhet både før og under åpningen der mange prominente gjester deltok, bl.a. Bellona-leder Fredrik Hauge som uttalte at Finnfjord AS er et eksempel på dem de har som helter. Prosjektet er kostnadsberegnet til 770 MNOK med 175 MNOK i støtte fra Enova. Resten av historien kan du lese på bedriftens egne nettsider hvor bildet nedenfor er hentet fra.

Klikk for nettside

Og her er reklamen: Dette prosjektet jobber med sensitive dokumenter og har behov for å sikre dem på en fullgod måte mellom deltagerne. De valgte derfor Yoobits som sin løsning for sikker lagring og deling av prosjektdata mellom deltagerne fra ulike virksomheter i inn- og utland.

Lykke til med prosjektet!