Swix-logo

Er du en av de mange som liker å gå på ski i påska; og en av de tilsvarende mange som ikke helt vet hva du skal smøre med når du står der med klisteret fra påska i fjor under skiene?

Vel, hjelpen er bare noen tastetrykk unna. Du trenger aldri mer tenke på hva du skal smøre med uansett hvor du er og hvilket vær det er der. Swix har løsningen: Send en SMS til 2030!

Altså: Du sender “Swix” til 2030 og får i retur en SMS der det står hvor du er (i tilfelle du ikke vet det), temperatur på stedet og smøretips for denne temperaturen for snøtypene nysnø, finkornet og grovkornet. Det følger også med en link til en WAP-side der du kan se smøretipset med finere layout. Hvis man er i Tromsø og ønsker tips for Bodø, kan man også søke opp Bodø direkte uten at jeg skjønner hvorfor noen skulle ønske å gå på ski i Bodø i stedet for i Tromsø. Mye vind er det også i Bodø. Vel, man kan i tillegg få smøretips for en gitt temperatur. Swix tilbyr videre videosnutter med tips for hvordan man skal smøre skiene og andre nyttig ting for hjelpeløse påsketurister som fortomlet står der med skiene fra i fjor.

Swix sier at dette fungerer på følgende måte:

  • Tjenesten finner ut hvor du er med en feilmargin på 50 meter i tettbebygde strøk og noe mer andre steder. Med andre ord godt nok til å kunne gi et bra smøretips.
  • Når systemet vet hvor du er så går det inn på yr.no og finner temperaturen på det aktuelle stedet.
  • Ut fra temperaturen sjekker systemet hva som skal tipses i hht. en smørematrise for ”vanlige” skigåere.

Tjenesten koster kr. 5,- pr. SMS og kr. 8,- pr. video. For ordens skyld: Jeg har ikke provisjon for å “reklamere” på denne måten! Syntes bare at dette viser hvordan man på enkle måter kan lage innovative tjenester som mange kan ha bruk for. Det gjelder selvfølgelig ikke meg fordi jeg har en stor smørekoffert fra Swix i bilen. Jeg tenker på dere andre.

God skitur! :-)