Det finnes mange gode grunner for å trene, men mange synes dessverre at det ikke er særlig lystbetont – og heller henfaller til en god intensjon om å begynne i morgen. Da er det enklere å sige sammen i godstolen med musikk på øret fra en iPod.

Swoosh - Nike Corporate LogoNå lanserer imidlertid Nike noe som gjør at du blir sittende i stolen uten unnskyldninger: Chip i joggeskoene, kobling mot din iPod under løpeturen og tilgang til et sosiale nettverk på Internett for likesinnede. Dette skal vekke konkurranseinstinktet i deg, skriver DN sitt magasin D2 som har testet de “elektroniske joggeskoene” til Nike som skal gjøre det gøy å trene.

Kort fortalt: Man legger en spesiell chip i venstre sko som kommuniserer med din iPod Nano eller Touch slik at du får sanntidsinformasjon på øret under løpeturen; bl.a. hvor langt du har løpt, hastighet og kaloriforbruk. Musikk kan du også høre. Når du kommer hjem, kan du koble iPod’en til PC’en og laste dine løpedata til en konto på Nikeplus.com der du kan se grafiske fremstillinger, utfordre andre i løping og dele informasjon. Det er visstnok ikke et like godt sosialt nettverk som f.eks. Facebook, men det er en start på å skape et “løpesamfunn” rundt Nike for å stimulere og motivere den enkelte til mer trening – og få flere kunder naturligvis.

Nike kjører i gang en storstilt markedsføringskampanje kalt “Men vs. Women” der de skal bruke kjendiser for å fremme produktet. I Norge er visst Tone Damlie Aaberge en av frontfigurene (utrolig hva man kan bruke norske B-kjendiser til). Du kan i den forbindelse melde deg på Facebook-gruppen “Nike+ Team”; en for menn og en for kvinner. En kan også laste ned ulike widgets, bl.a. til iGoogle, og koble seg til iTunes. Så her brukes ulike sosiale media aktivt i markedsføringen, noe som kalles “social media marketing”.

image

Dette må jo sies å være en nyttig og helsefremmende gadget, og aldri før har vel uttrykket “løp og kjøp” passet bedre! Resten av testen til D2 kan leses her.

Ingen unnskyldning, takk! Nå kan treningen starte!