Du visste det kanskje ikke? At også du er en geek? Vi er alle det på våre lidenskapelige områder. Spørsmålet er hvilken type geek du er. For ordens skyld må jeg forklare hva en geek er ved hjelp av en definisjon på Wikipedia:

Geek er slang for en person med sterk binding til et fagområde, ofte i form av en nerd hvis det er snakk om en it-geek. Det finnes flere varianter, og det kan nevnes hippiegeeks, darkgeeks, highgeeks, gadgetgeek, kulturgeeks, og egogeeks. De siste blir ofte oppfattet som wannabees av teknologisk orienterte geeks, men blir også koblet til geeks som i utstrakt grad er involvert i publisering på nettet. Distinksjoner oppstår og forsvinner på bakgrunn av strømninger i kulturen. Skribenter på nettsteder slik som Facebook blir ofte omtalt som egogeeks, mens it-orienterte personer ofte omtales som nerder, til forskjell fra geeks.

Den engelske og mer utførlige definisjonen finnes her.  Her er poenget: Jeg kom over et blogginnlegg med infografikk hos Flowtown som viser utviklingen og definisjonen av ulike typer geeks. Den er informativ og bør gi svaret på det store spørsmålet: Hva slags geek er du? Og det er ikke bare er innen teknologi at man finner geeks. Er du særlig opptatt av film, musikk, mat eller design? Da er du der.

Klikk for originalt blogginnlegg