Er du en av de som har kastet deg på den nye Internet-bølgen med lokasjonsteknologi som for tiden er mest kjent gjennom Foursquare, Gowalla, Brightkite og Loopt? Da føler du nok at du er langt fremme, en tidlig bruker av lokasjonstjenester og en av de som lever i tiden – som en kjent reklame sier det. Jeg tester selv ut de to førstnevnte for tiden, så jeg føler meg jo litt der. Det inngår i det som kalles sosiale medier.

Men jeg må nok skuffe de som tror at dette er en ny teknologi. Faktisk har mennesker benyttet det i flere tusen år – fra tidlige røyksignaler til dagens Internett. Her om dagen falt jeg over en artikkel som illustrerer dette poenget med en veldig god figur som vist nedenfor. God studie!

Hvis du vil vite mer om sosiale medier, kan du lese mitt blogginnlegg om arenabilaget til vårens Konjunkturbarometer for Nord-Norge som hadde det som tema.