imageDet måtte skje når “curlingbarna” vokser til og skal søke jobb: De tar med mamma på jobbintervju! For hva skal disse unge menneskene, som er vant til å få ting i hendene uten særlige anstrengelser, gjøre når de møter noe så krevende som et jobbintervju? Mannskapet, dvs. foreldrene, har kostet isen for dem hele tiden for at livet skal gå så glatt som mulig. Halledussan!

Nå skal altså curlingbarna ut i arbeidslivet, og da må de koste isen selv. Eller? Nei, en ny undersøkelse viser at ikke alle gjør det i hht. en artikkel hos ukeavisenledelse.no i dag:

  • 13 prosent av intervjuede ledere sier at de er blitt kontaktet av en ansatts mor eller far fordi han eller hun ønsker å prate om eller løse et spørsmål mellom den ansatte og sjefen.
  • 8 prosent er blitt kontaktet av den ansattes foreldre fordi de vil diskutere den ansattes lønn, vilkår eller arbeidsforhold.
  • 9 prosent av lederne har opplevd at mor eller far har vært med sin sønn eller datter på jobbintervju.

Snu tallene og da ser man heldigvis at ikke alle tar med mamma på jobbintervju. Det betyr at det er mange selvstendige, kompetente og lovende unge mennesker der ute som skal inn i arbeidslivet. Mer eller mindre ustødig på den glatte isen som voksenlivet kan være.

Vil du vite mer om “curlingbarn”? Et søk her på Google gir i skrivende stund 1.290 treff.

Kost i vei! :-)