Det skriver landsdelsavisa Nordlys i sin lørdagsutgave i dag. Byavisa iTromsø har ingressen: “Skal sikre nettskyen”. Hvorfor skriver de det? Jo, det er kjent med blogginnlegget mitt fra 16. mai med tittelen “Jeg flytter til Silicon Valley. Litt.” Dermed ble det to runder med journalist og fotograf på kontoret i går.

I ingressen skriver Nordlys følgende:

“Tromsøbedriften Invenia har utviklet en avansert teknologi for å sikre informasjon på nettet. Nå tar direktør Terje Wold med seg systemet til Silicon Valley.”

Det kan ikke være lett for en journalist å dumpe inn i et slikt produkt, høre meg fortelle om kryptering, nettsky, TINC, investorer og globale muligheter – om hverandre – og så skrive en forståelig artikkel for det brede lag av folket. Det er nettopp det journalist Tone Jensen har klart. Til orientering har jeg ikke lest korrektur før publisering.

image

Aleksander Tokle i iTromsø gjør det på en like god måte der ingressen lyder:

“Med Ensafer satser tromsøfirmaet Invenia AS på å revolusjonere datalagring i nettskyen.”

imageDe har i tillegg tatt med en liten infoboks som kort forklarer begrepet “nettsky”. Ikke dumt. Videre skriver de: “Innovasjon Norge har så stor tro på tjenesten at de har valgt å invitere Invenia til å delta i deres TINC-program i verdens teknologi hotspot Silicon Valley utenfor San Francisco. Der skal administrerende direktør Terje Wold få bryne seg på verdens smarteste IT-hjerner. Det er en mulighet han griper med begge hendene.” Helt riktig oppfattet.

Nordlys på sin side skriver: “I en verden der datasnoking og hacking blir stadig mer vanlig, er det viktig at bedrifter og organisasjoner kan sikre konfidensiell og sensitiv informasjon. Men i det øyeblikk man sender dokumenter ut i eteren, kan man være utsatt for snoking fra uvedkommende.” Dermed har de på en enkel måte forklart problemet og hvorfor det er behov for et produkt som Ensafer.

Må bare ta med et lite sitat til fra Nordlys: “Å kryptere informasjon er ikke uvanlig. Det som er Ensafers store fordel, er at det er nøkkelfritt. Ingen koder eller nøkler å huske.” At det er nøkkelfritt, er en god måte å si det på. Det har jeg ikke tenkt på. Ensafer er imidlertid ikke nøkkelfri, tvert imot, men brukeren merker ikke noe til det. Derfor synes det nøkkelfritt-

Mer skal jeg ikke sitere. Artiklene kan leses i respektive aviser, kjøpt analogt eller digitalt. Nordlys har for øvrig lagt ut saken også som nettnyhet her.

I morgen reiser jeg til Silicon Valley via Oslo, New York og San Francisco. Halve kloden.