Den 19. april hadde jeg gleden av å delta på åpningen av Silicon Vikings sin tilstedeværelse i Oslo. Det skjedde hos Advokatfirmaet Haavind i Bygdøy allé 2 med rundt 70 engasjerte mennesker med interesse for dette nettverket.

Nei, dette har ingenting med silikongreier å gjøre; hva du enn måtte tenke på. Det har å gjøre med Silicon Valley og koblingen til den nordiske regionen. Det er et uformelt nettverk av mennesker som har interesse av disse to elementene. Jeg har det av årsaker jeg skal komme tilbake til nedenfor. Silicon Vikings sier egentlig best selv hva som er deres misjon med sin logo.

For å utdype det, tar jeg med et sitat fra deres nettsider:

“Silicon Vikings is a collaborative non-profit member organization for networking and promotion of technologies and businesses intersecting Silicon Valley (San Francisco Bay Area, California, U.S.A.) and the Nordic region (Denmark, Estonia, Finland, Iceland, Norway, and Sweden). Silicon Vikings delivers value to its members through technology and business driven events, projects and social networking events. We connect the Nordic Region to Silicon Valley’s networked business and educational ecosystems.”

De har sitt hovedkontor i Palo Alto i Silicon Valley, og har såkalte “chapters” i København, Stockholm – og nå også i Oslo. Og flere byer er nok på vei. De har spesielle interessegrupper som man kan delta i (SIG), og naturligvis en rekke eventer på de ulike stedene. De har ulike typer medlemskap, både for personer og bedrifter.

Tilbake til åpningen: Bildet nedenfor viser Tone S. Ringstad (styreleder for Oslo Chapter) som ønsker velkommen (man kan med et oppvakt blikk se meg på bildet). Jeg har tillatt meg å hente dette bildet fra Silicon Vikings sitt eget album for denne lanseringen – hvor du kan finne flere bilder. President for Oslo-avdelingen er Thang Vo.

På denne albumsiden skriver de følgende som lanseringen:

“The Oslo Chapter’s launch event was a great success. more than 70 people came to celebrate the launch, connect with the network and listen to inspiring presentations by Oslo President Thang Vo and Chairman Tone Ringstad, “the Silicon Vikings Story” by President and Chairman Richard Horning, “Venture Capital the Silicon Valley Way” by Eva Solheim, Oceanshore Ventures, “Beyond Business Plans” by Assistant Professor Tor Grønsund, UiO Center of Entrepreneurship and sponsor of the Night by Dag Thorstensen, Advokatfirmaet Haadvind.”

Ikke dårlig. Sann mine ord, jeg var der. Og nå er jeg medlem, og ser frem til å knytte nye kontakter i både Silicon Valley og den nordiske regionen – i tillegg til å delta på gode events når det passer.

Jeg må også nevne at Silicon Vikings er aktive på sosiale medier, både Twitter, LinkedIn, Google+ og Facebook. Ved å delta der sammen med dem, knyttes kontakter på et tidlig tidspunkt. Det har jeg gjort. Silicon Vikings sine nettsider er her, og Oslo har egne sider her. Og vil du vite mer, er de omtalt også på Wikipedia.

Jeg skrev innledningsvis at jeg har interesse av å delta her. Årsaken til det kommer jeg tilbake til i et senere blogginnlegg i mai. Stay tuned!