Det finnes applikasjoner for det meste når det gjelder Twitter. SleepingTime.org kan analysere seg frem til når på døgnet du sover ved å analysere dine 600 siste tweets. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn brukernavnet ditt i skjermbildet nedenfor.

Klikk for nettsted Og vips, så får du vite når du sover. Og for min del ser jeg nå at jeg jo sover for lite! Og man står jo fritt frem til å prøve andre brukernavn uten at jeg skal vise noe mer av det her. Det er bemerkelsesverdig presist (for min del), og Mashable sier at det er mest presis for de som twitrer forholdsvis mye og fordelt utover dagen. Naturlig nok, vil jeg si.

Tjenesten har heldigvis ikke funnet ut at jeg i det siste har sovet mindre enn dette pga. innspurten i et prosjekt jeg leder om bruk av sosiale medier i Nord-Norge. Men snart kan jeg gå tilbake til mine vanlige 6 timer i hht. SleepingTime.org.

Fjas? Både ja og nei. Ja, fordi det ikke er det mest produktive en kan holde på med. Nei, fordi analyseselskaper har rapportert at det blir stadig flere tjenester som kan analysere personers bruksmønstre, reisevaner og andre forhold utvunnet av de digitale sporene vi legger igjen på nettet ved bruk av sosiale medier. Vi genererer daglig en strøm av aktiviteter som kan logges, og det høres jo artig ut. Men medaljen har en bakside, så det er fortsatt grunn til å tenke seg om hvilke tjenester en bruker og hva en publiserer på nettet.

Ser på figuren ovenfor at jeg snart må legge meg. God natt!